Ειρήνη Μπελεγρή 

Ψυχολόγος / Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Ειρήνη Μπελεγρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Αντίστιξη ενώ παράλληλα παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία πληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων. 
 

Έχει ειδικευτεί στις Βασικές Αρχές Ανακουφιστικής Αγωγής, την διαχείριση πένθους, χρόνιων και αιφνίδιων νόσων,  μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο διεξήχθη  από το Hospice Casa Sperantei της Ρουμανίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε επιτυχώς και το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επιπλέον, έχει επιμορφωθεί ως προς την διαχείριση και αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. 
 

Ιδιωτεύει από το 2011, αναλαμβάνοντας την θεραπεία ενηλίκων (ατόμου, ζεύγους, οικογένειας), όπως επίσης παιδιών και εφήβων, υπό το πρίσμα της συστημικής θεώρησης. Διαχρονικός στόχος της θεραπευτικής διεργασίας αποτελεί η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης του ατόμου, η ανάδειξη των δυνάμεων της συντροφικής σχέσης και της οικογένειας εν γένει καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικής ανάπτυξης της. Επιπλέον, η απαλλαγή από δυσλειτουργικά πρότυπα και η αναζήτηση νοήματος ζωής. 
 

Στην πορεία των ετών έχει συνεργαστεί ως εξωτερική συνεργάτης με φορείς όπως η Hellas Eap, προσφέροντας ψυχική υποστήριξη σε εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, με το Χριστοδούλειο Ίδρυμα, αναλαμβάνοντας  την ψυχοθεραπεία παιδιών του ιδρύματος, με το Παιδοψυχολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, όπου εργαζόταν με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και συμμετέχοντας στην κλινική εκτίμησή τους μέσω της χορήγησης ψυχομετρικών τεστ αλλά ούσα και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του τμήματος. 
 

Παράλληλα, έχει προσφέρει εθελοντικά την εργασία της στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παγκρατίου, στην «Στροφή», στο τμήμα εφήβων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αλλά  και στο «Κέντρο Ζωής» για την ψυχική υποστήριξη οροθετικών ατόμων. 
 

Τέλος, έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων και έχει υπάρξει εισηγήτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων.