Χριστίνα Ρογδάκη
Αναπτυξιακός Ψυχολόγος
Η Χριστίνα Ρογδάκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Αναπτυξιακής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Ειδικεύεται στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής», όπου συμμετέχει σε εβδομαδιαία κλινική εποπτεία. Ακόμη, ολοκλήρωσε τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Στρατηγικές Παρέμβασης» και «Εκπαίδευση παιδιών και εφήβων» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Έχει εκπαιδευτεί σε εύρος ψυχομετρικών- προβολικών εργαλείων για τη διάγνωση συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους, όπως το Τεστ Θεματικής Αντίληψης για παιδιά (Children’s Apperception Test- C.A.T.), το Τεστ Παραμυθιών (Fairy Tale Test ) και το παιδικό ιχνογράφημα. Ακόμη, κατέχει πιστοποίηση χορήγησης της «Κλίμακας Νοημοσύνης WechslerIntelligence Scale for Children (WISC-III)» και του «Αθηνά Τεστ» για τη διάγνωση Δυσκολιών Μάθησης.
Έχει εργαστεί στο πλαίσιο της παιδικής προστασίας στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ως ψυχοπαιδαγωγός, όπου ασχολήθηκε με τη δημιουργία θεραπευτικού πλάνου και τη φροντίδα για κάλυψη ψυχικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών των παιδιών. Σήμερα, εργάζεται σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών, όπου παρέχει ατομική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική σε παιδιά και εφήβους.
Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και εθελοντικής εργασίας, έχει απασχοληθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά, στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιού (ΚΕΦΠ) και στο Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΙΣΑΣ), όπου ασχολήθηκε με την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με αυτισμό.
Έχει συμμετάσχει στη διεξαγωγή έρευνας για τις Μαθησιακές Δυσκολίες σε παιδιά δημοτικού, την οποία και παρουσίασε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας. Επιπλέον, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού τίτλου, πραγματοποίησε ερευνητική εργασία με θέμα «Γονική Συμπεριφορά και Συμπεριφορικές προτιμήσεις παιδιών με αυτισμό και παιδιών χωρίς αυτισμό».