Μαρία Σκορδιαλού

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια / γνωσιακή θεραπεία

Η Μαρία Σκορδιαλού γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μητέρα δυο παιδιών.

 

Μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων ,σεμιναρίων και συνεδριών και έχει εργαστεί τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς.

Το 2006 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (ΕΠ.Ι.Ψ.Υ). Στη συνέχεια       παρακολούθησε κύκλους σεμιναρίων Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε και εποπτείες θεραπευτικών συνεδριών.

Το 2014 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους (Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης).

Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων όπως το WISC III, C.A.T., T.A.T, S.AT., προβολικό ιχνογράφημα κ.α.

 

Επί σειρά ετών εργάστηκε στην υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου Κερατσινίου, όπου εκτός από τη συμβουλευτική και θεραπεία ενηλίκων οργάνωνε και πραγματοποιούσε ομάδες γονέων σε σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου. Επίσης, ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας της «Λέσχης Φιλίας», η οποία είχε ως στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από σοβαρές ψυχικές ασθένειες και των οικογενειών τους στα πλαίσια της αποασυλοποίησης και της ομαλής ένταξης τους στην κοινότητα.

 

Παράλληλα, συνεργάστηκε και συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά , εφήβους και ενήλικες.

 

Τέλος, είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και έχει εργαστεί σε δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας Γενική και Εξελικτική Ψυχολογία.

 

Κύριο μέλημα της είναι η διαρκής εξέλιξη και ενημέρωση της ως ψυχολόγος και θεραπεύτρια , η οποία ξεκινάει από την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την επιστήμη της ψυχολογίας.